Kinnekulle 2003


Hej kära läsare!

Första racet för året och Kinnekulle var banan som hälsade formel Vee gänget välkomna till ännu ett racingår.
Som jag redan nämnt så har min karriär lagts på hyllan tills vidare, vilket tyvärr också gör att jag inte kommer att närvara vid alla racen. Texten kommer därmed att vara väldigt kort från dessa racen.
Jag skall dock ge en liten blick av vad galningarna hittat på under helgen.

Kinnekulle bjöd i vanlig ordning på regn och ruskigt väder. Arton bilar hade trots vädret tagits sig till Kinnekulle för att plocka hem årets första poäng.
Storfavoriten Jakob Jung hade för ovanlighetens skull otur med sin bil som tyvärr inte ville följa hans instruktioner.
Med en misständande motor lyckades han dock sätta en hyfsad tid på tidsträningen och bestämde sig för att ta en chansning på själva racet.
Seved som totalrenoverat sin bil under vintern för att om möjligt ta upp fajten med tätligan hade även han problem. Motorn ville inte varva ut alls och med fyrans växel tappade han snarare fart än ökade.
Problemet skulle långt senare visa sig vara en alldeles för låg tändning.
Tyvärr fick inte Seved detta problem tillrättat utan tog även han en chansning på racet.
Curre som förra året var den hetaste nykomlingen fick ge upp helgen med rasad motor. Hans grabb Roger som debuterade denna helg höll däremot stången och visade upp en mycket konkurrenskraftig bil med kompetent förare.
Nykomlingen Anderz fick även han lämna in då motorn gav upp totalt.
Helgen var med andra ord händelserik då det gällde problem med bilar. Och inte skulle själva racet heller vara helt smärtfritt.

Lars Jonsson som dominerade förra säsongen fick denna helgen ordentligt med motstånd. Främst var det Lars Vegas som bestämt sig för att vara först över mållinjen. Fajten dessa två emellan var hård men rättvis.
Lars Vegas kämpade vilt för att hålla den ngt snabbare Lars Jonsson bakom sig. Väl ifatt Bo Pettersson för varvning såg Lars Jonsson sin chans. Lars Vegas genomskådade dock detta och bytte spår i sista sekunden.
Detta medförde att Lars Jonsson även han tvingades byta spår om chansen skulle finnas kvar. Sagt och gjort. Stackars Bosse satt nu inklämd mellan två tokiga förare som båda bestämt sig för att inte släppa en millimeter.
Tyvärr räckte inte utrymmet till utan Lars Jonsson & Bosse hade en sammanstötning som resulterade i att Lars Jonsson kunde ställa sig bredvid banan som åskådare resten av racet.
Lars Vegas kunde därmed köra ohotad över linjen och plocka potten denna helgen. Catharina plockade näst mest poäng tätt följd av Roger. Axel Madsen fick nöja sig med en fjärdeplats.
Jaha tävlandet är i full gång och jag kommer att följa varje race så gott det går från hemmaplan. Vissa av dem kommer jag att åka till bara för att det är kul.
Men samtidigt misstänker jag att ångesten bara väller över en när man inte själv skall köra. Av allt jag pysslat med i mitt 34-åriga liv är formel vee "outstanding".

Bilder tagna av Bengt-Åce Liljevind

Tack för ordet
Mikael Johansson