Anderstorp 2002


Hej kära läsare!

En kall vårdag den 12: April år 2002, var det så äntligen dags för hörsel och luktorgan att få sin så efterlängtade orgie från ljudet av övervarvade motorer blandat med lukten av gummi & oljerök igen.
Det var en av de dagarna när temperaturen bara vägrade att passera 10 gradersträcket som Formel Vee gänget bestämt sig för att träffas i Anderstorp för det årliga mötet.

När jag vid niotiden anlände till banan kunde jag konstatera att endast ett fåtal personer hade anlänt. Med en rädsla i maggropen att alla skulle utebli kunde jag så sakteliga se antalet börja öka, men det nådde tyvärr inte önskat antal. Man kan visserligen förstå att en kall fredag inte lockar för bankörning, inte ens för entusiaster som Formel Vee förarna.

Kylan höll i sig och jag bad frenetiskt till gudarna att släppa fram solen. Om så bara för en liten stund.
Först vid ca tiotiden kunde vi se de första bilarna rulla ut på banan. Kylan kunde åtminstone inte stoppa de racingfantaster som väl kommit till Anderstorp från att testa sina vingar för första gången i år.

Inne i depån kunde jag sedan se förare efter förare kliva ur sina bilar efter X antal varv på banan med ett brett smail på läpparna. Räkna med att det kändes tungt då jag själv inte hade bilen med mig. Den hade lämnats hemma i garaget utan motor för att få vila ytterligare ett tag.

Dagen rullade på med en del mindre bekymmer. Ulf Pettersson fick tyvärr inte provköra sitt nyförvärv i form av en Formel 3 från ?????. Axel Madsen kunde tyvärr efter ett antal varv lasta upp sin bil på släpet igen. Orsaken var helt enkelt motorhaveri. Vi får verkligen hoppas att Axel blir klar till den 4 - 5:e Maj då det är dags för premiären i Falkenberg.

Solen vägrade att dyka upp men precis som utlovat så kom det nedriga regnet. Inte mycket men fullt tillräckligt för att störa en träff vid banan.

Personligen fick jag chansen att provköra Ulf,s Saracé. En Formel Ford som Ulf nyligen färdigställt. Tyvärr gällde det att köra in bilen, så ingen varvning över 4000 Rpm. Får väl hoppas att ingen från mitt jobb såg när jag klev ner i bilen. Det vore ju stor skam att se en Ferrari-fantast kliva ner i en Ford med McLarens Teamfärger. Men å andra sidan vad gör man inte för lite tid bakom ratten på en formelbil.
Känslan är alltid lika underbar att få sitta bakom ratten på en formelbil. För er som aldrig provat vill jag varmt rekommendera detta. Att köra en täckt bil ger inte riktigt samma känsla. Visserligen finns det fördelar med täckta bilar så som "Close racing". Men formelbil är formelbil jag lovar.

Dagen vid banan avslutas alltså utan några större incidenter och Detta speglar tydligt den teamkänsla som finns. Alla respekterar och hjälper varandra. Klockan 14:45 började så sakteliga alla att plocka ihop sina detaljer för att bege sig till Regson där vi skulle hålla det årliga mötet.

Väl framme på Regson förklarade ordförande mötet öppnat 15:40. Stora punkter som togs upp på mötet var bl.a. däcksval för 2002. Beslutet blev enhälligt, vi skall fortsätta köra på Dunlop CR65. Ny klasspappa för året blev Karl Ljungberg med Conny Johansson som Vice klasspappa. Övriga styrelsen sitter kvar.

Jaha go läsare det var väl allt för denna gång. Lite besviken känner jag mig allt, då min egen bil stod kvar i garaget. Suget i magen efter att få köra brände verkligen. Jag lovar att mina sista varv ännu inte är körda men denna gång fick jag avstå. Att skriva utan att själv ha kört är tveklöst svårare. Man saknar pulsen helt enkelt. Tackar för mig tills nästa gång och det dröjer inte länge jag lovar. Jag är tillbaka igen den 4 - 5:e Maj. Då från Falkenberg och förhoppningsvis med högre puls.

Tack för ordet
Mikael Johansson